Páginas

lunes, 5 de octubre de 2020

El Sindicat PREC denunciarà possibles abusos en la contractació de més de 200 professors de religió a Catalunya

Recentment, tres sentències dictades a Barcelona, Sabadell i Granollers han condemnat al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per contractar "en frau de llei" a tres professors de religió catòlica d'escoles i instituts públics

 

Barcelona, 5 d’octubre de 2020.- El Sindicat PREC posarà en coneixement de la inspecció de treball la possible contractació "en frau de llei" de més de 200 docents de religió catòlica de tot Catalunya, si el Departament d'Educació manté per a aquest curs 2020-2021 la mateixa política de contractació que el precedent. Tres sentències dictades a Barcelona, ​​Sabadell i Granollers han donat la raó als professors de religió defensats pels serveis jurídics de PREC i justifiquen la nova mesura del sindicat especialitzat en la defensa dels drets laborals dels docents de religió catòlica.

El Reial Decret 696/2007, que regula la contractació dels professors de religió en els centres públics, estableix que la seva contractació serà de durada indefinida llevat dels casos de substitució de la titular. Així ho va fer la Generalitat de Catalunya fins al 2014, quan va publicar una resolució que, fent cas omís als que estableix el Reial Decret, ha condemnat a la precarietat als nous docents de religió catòlica.

En la mateixa línia de la denúncia davant la inspecció de treball, el Sindicat PREC es planteja interposar una demanda col·lectiva per reclamar per via judicial el reconeixement de la contractació indefinida d'aquests docents, com ja ha succeït en altres comunitats autònomes.

Finalment el Sindicat PREC sol·licita al Secretariat Interdiocesà per a l'Ensenyament de la Religió Catòlica (SIERC), dependent de la Conferència Episcopal Tarraconense, que posi els mitjans espirituals i materials possibles per poder revertir aquesta situació que perjudica directament la qualitat de la docència de la religió catòlica a les escoles i instituts públics i, a llarg termini, al bé comú de la nostra societat.

"Qui pateix la injustícia ha de defensar amb força els seus drets i els de la seva família precisament perquè ha de preservar la dignitat que se li ha donat, una dignitat que Déu estima" (Germans Tots n. 241). En aquestes paraules de l'última encíclica del Papa Francesc, el Sindicat PREC troba confirmada la seva vocació de servei a l'Església a la societat.